Forums Anyscript.org  

Go Back   Forums Anyscript.org > Professional Forum > AnyGait

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 01-23-2017, 02:41 AM
jlea931 jlea931 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 25
Default Further progress

I found that the following assignments for nStep, tStart and tEnd might be causing issues, as I'm not inputting any C3D file (I don't want to).

Quote:
AnyIntVar nStep =(LastFrame-FirstFrame+1);
AnyFloatVar tStart = FirstFrame/C3DFileData.Header.VideoFrameRate;
AnyFloatVar tEnd = LastFrame/C3DFileData.Header.VideoFrameRate;
So I changed these three lines to the following:

Quote:
AnyIntVar nStep = 150;
AnyFloatVar tStart = 0.00;
AnyFloatVar tEnd = 4.00;
However now when I load the model, I get an error:

Quote:
Configuring model...
Evaluating model...
ERROR(SCR.EXP0) : C:/U..s/j..1/A..a/R..g/A..y/D..s/A..o/A..n/M..s/M..3/I..t/Markers.any(30) : Defined at : C:/P..s/A..y/A..0/AMMR/Body/A..n/T..x/M..p/CreateMarkerDriverClass.any(243) : 'Vec' : Error in expression. Please refer to the following error messages for details ...
ERROR(OBJ1) : C:/U..s/j..1/A..a/R..g/A..y/D..s/A..o/A..n/M..s/M..3/M..l/ModelSetup.any(13) : C3DFileData.Points.Markers.LPSI.PosInterpol : Parameter has an invalid value for this interpolation; extrapolations are not allowed.
Model loading skipped
How exactly do I get this to load successfully? I'm just hardcoding my tStart and tEnd for my specific trial to test if Inverse Dynamics works.

Also, my full Times.any script is now this:
Quote:
AnyIntVar nStep = 150;
AnyFloatVar tStart = 0.00;
AnyFloatVar tEnd = 4.00;
AnyFolder Macros={};
Kind regards,

Jared
Reply With Quote
  #12  
Old 01-23-2017, 08:45 AM
toerholm's Avatar
toerholm toerholm is offline
AnyBody Support
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 924
Default

Hi Jared,

The error you get is related to a marker driver which is looking for its data... which does not exist in this model.

Please go the file Marker.any and outcomment all marker drivers, otherwise it will not load.

Best regards
Søren
__________________
TIP: How to save and load results.
http://wiki.anyscript.org/index.php/All_about_AnyBody_Modeling_System#Save_Load_and_Re play_Results

Subscribe to the forums, click the 'Forum Tools' link above the list of threads then select 'Subscribe to Forum'. You will then have the option to choose the subscription mode for this forum and get an email automatically.
Reply With Quote
  #13  
Old 01-23-2017, 08:51 AM
toerholm's Avatar
toerholm toerholm is offline
AnyBody Support
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 924
Default

Hi Jared,

Please note that that when you load a model the position you see until you have been running inverse or kinematics comes from the values set by the mannequin.any file.

Once you run the analysis it will use these values as starting guess and solve the constraints.

This is what you see on the picture i think.


So to make these images the same you need to ensure that the values you set in the mannequin file corresponds to the values from your input data.

I think i made an example of this in an earlier post

Best regards
Søren
__________________
TIP: How to save and load results.
http://wiki.anyscript.org/index.php/All_about_AnyBody_Modeling_System#Save_Load_and_Re play_Results

Subscribe to the forums, click the 'Forum Tools' link above the list of threads then select 'Subscribe to Forum'. You will then have the option to choose the subscription mode for this forum and get an email automatically.
Reply With Quote
  #14  
Old 01-23-2017, 09:10 AM
toerholm's Avatar
toerholm toerholm is offline
AnyBody Support
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 924
Default

Quote:
Originally Posted by jlea931 View Post
I added the FullBody-GaitNormal_1-euler-trunk.txt file to the same directory as the Mannequin.any file, however when I load the model I get an error:



The edited code below (for the Mocap model) is shown below in bold:



Please note that I have double checked the filename and the .txt file does exist.

Kind regards,

Jared

Hi Jared,

Filename should be FileName, then it will load


Best regards
Søren
__________________
TIP: How to save and load results.
http://wiki.anyscript.org/index.php/All_about_AnyBody_Modeling_System#Save_Load_and_Re play_Results

Subscribe to the forums, click the 'Forum Tools' link above the list of threads then select 'Subscribe to Forum'. You will then have the option to choose the subscription mode for this forum and get an email automatically.
Reply With Quote
  #15  
Old 01-24-2017, 02:48 AM
jlea931 jlea931 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 25
Default

After making the adjustments, I'm still getting the error with new warnings.

The message window is displayed here: http://pastebin.com/GhbsC8Vz

I have attached the entire mocap model in a .zip file, as it might help you to pinpoint where I'm going wrong. I'm using MoCap_FullBody.main.any

Kind regards,

Jared
Attached Files
File Type: zip MyMoCapModel3.zip (1.27 MB, 2 views)
Reply With Quote
Reply

Tags
angles, drive, joint, model

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:19 AM.