Go Back   Forums > Self-Supported Forum > Debug model


Thread Tools Display Modes
Old 02-08-2016, 04:56 PM
esiuol esiuol is offline
Junior Member
Join Date: Feb 2016
Posts: 3
Default L4 .xml Export

To whom it may concern,

Before I delve into my problem, a brief description of the model is the following:

-Using the Template MoCapModel I was able to insert subject c3d data.
-Through the scaling Law I was able to morph an L4 spine obtained from CT scans into the AnyBody L4 spine.
-MoCapModel now contains personalised gait and personalised vertebra.

Current problem:

I would like to export the forces being felt on the L4 vertebra, to do so I created a folder called files_in within the MoCapModel folder. The code used to export the .xml data was inserted at the end of the inverse dynamics file with code as shown below.

Unfortunately for some unknown reason, even though the program works without an error, no files are being output.
Is the code correct? perhaps my output file directory isn't specified correctly? or perhaps apart from this section of code in the inverse dynamics file, I should also insert a function in the main file?

I am currently using 6. 0. 4. 4327 (64-bit version), through remote desktop.

Many thanks to anyone who may help!


AnyMechOutputFileForceExport FE_out_L4 =
FileName = "files_in/L4.xml";
/*NumberFormat =
Digits = 15;
Width = 22;
Style = ScientificNumber;
FormatStr = "";
UseRefFrameOnOff = On;
AllSegmentsInStudyOnOff = Off;
XMLformatOnOff = On;
AnyRefFrame &ref1 = Main.Studies.HumanModel.BodyModel.Trunk.SegmentsLu mbar.L4Seg.LSNode;
AnySeg &L4vertebra = Main.Studies.HumanModel.BodyModel.Trunk.SegmentsLu mbar.L4Seg;

Last edited by esiuol; 02-08-2016 at 04:59 PM.
Reply With Quote
Old 02-09-2016, 09:47 AM
toerholm's Avatar
toerholm toerholm is offline
AnyBody Support
Join Date: Feb 2009
Posts: 867


Please double check that the script you listed are inside the study or referred to, otherwise it will not be executed.
Please also check that you have a folder named "files_in"

Best regards
TIP: How to save and load results. play_Results

Subscribe to the forums, click the 'Forum Tools' link above the list of threads then select 'Subscribe to Forum'. You will then have the option to choose the subscription mode for this forum and get an email automatically.
Reply With Quote
Old 02-09-2016, 11:26 AM
esiuol esiuol is offline
Junior Member
Join Date: Feb 2016
Posts: 3

Dear Soren,

Thanks very much for your prompt reply!
I do have the folder named "files_in" then it must be because it isn't referred to in the main file, what would be the line of code in order to do so please? Or should I simply insert all the code within the main study folder?

Many thanks in advance!
Reply With Quote
Old 02-09-2016, 02:03 PM
pgalibarov's Avatar
pgalibarov pgalibarov is offline
Senior Member
Join Date: Oct 2010
Posts: 931

Dear Louise,

The structure should be something like that:



Main.Studies.InverseDynamicsStudy = {
 AnyMechOutputFileForceExport FE_out_L4 = {
  FileName = "files_in/L4.xml";
  UseRefFrameOnOff = On;
  AllSegmentsInStudyOnOff = Off;
  XMLformatOnOff = On;
  AnyRefFrame &ref1 =   Main.Studies.HumanModel.BodyModel.Trunk.SegmentsLumbar.L4Seg.LSNode;
  AnySeg &L4vertebra = Main.Studies.HumanModel.BodyModel.Trunk.SegmentsLumbar.L4Seg;

}; // closing bracket of the Main = {
The folder structure should be:
Your model:
- files_in
- Input
- Model
- Output

Reply With Quote
Old 02-10-2016, 04:39 PM
esiuol esiuol is offline
Junior Member
Join Date: Feb 2016
Posts: 3

Dear Pavel,

Thanks very much! I had the code within the wrong parenthesis.

Just as a side note; from the section of code you gave me I simply had to change it to InverseDynamicStudy as opposed to InverseDynamicsStudy for it to match my model.

Many thanks once again for your prompt reply it was very much appreciated!
Best regards
Reply With Quote

fea export, forceexport, l4vertebra, xml

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +2. The time now is 02:16 AM.